D-Day

  • Bericht auteur:

04/06/2020We noteren 8 juni 2020, de dag dat de geschiedenis zal ingaan als D-Day van de 21ste eeuw, als moment dat we weer mogen leven!

De samenleving wordt voorzichtig een versnelling of 2 hoger geschakeld. Ik hoor het gezoem van de opstartende maatschappij, zoals je motoren van een enorme fabriek aan toerentallen hoort winnen. We zijn nog even aan het warmdraaien om er vervolgens volledig tegenaan te gaan.
Vive ma Liberté! want de maatregelen worden steeds meer uitzondering dan regel.

Echter bij ReuzeSpelPlezier ga ik nog wachten om alle deuren wagenwijd open te gooien. Als waard maar ook als vader heb ik de taak om mijn bubbel en die van mijn klanten zo veilig mogelijk te houden.

De winkel zal daarom nog de ganse zomer (juni,juli,augustus) doorgaan met de werkwijze die ik nu hanteer. Spelavonden komen nog niet aan bod, ongeacht wat de volgende versoepelingen nog in petto hebben.

Zoals sommigen al zullen gemerkt hebben, ben ik naarstig bezig de website te herwerken. Een project dat stapvoets vooruit gaat, kruipt en bij tijds ook wel achteruit durft te bewegen.

Ik neem mijn tijd, de crisis heeft me geleerd om tijd te nemen, zeker als je hem aangeboden krijgt.

Handen en voeten gebruik ik om de verkregen tijd te omklemmen!

Opruimen, inrichten, herinrichten, de website, winkelconcept, Quality-time met de kindjes (en zijt maar zeker dat het Quality met hoofdletter Q is). Zoals het heldere water uit een frisse bergbron door je vingers wegsijpelt als je je dorst wil lessen en je steeds maar opnieuw met je zweterige handen het water induikt voor vers water, zo ontglipt me de tijd.

Misschien moet ik proberen op de tijd te varen in plaats van hem willens en wetens proberen pakken te krijgen. Meanderend tussen wat is en wat zal zijn, op zoek naar de zee van tijd.


Zo hoop ik dra de zee van tijd te bereiken opdat ik alles ten volle kan voorbereiden om in september met volle vaart er tegenaan te gaan. In vol ornaat, volle frigo, een pizza oven die ernaar verlangt om je favoriete pizza’s goudbruin te bakken met een vleugje van mediterraanse kruiden en de spellen spelensklaar met meeples en dobbelstenen die ernaar smachten bepoteld en betast te worden.

Onder het motto:”We doen het goed of we doen het niet!”
maar tot dat glorieus moment is aangebroken, neem ik mijn tijd ? .