Kasteleintje moet even werken.

30-08-2017

Hier zijn we terug met onze wekelijkse update van 'De (on)zin van ReuzeSpelPlezier'.
Nuja wekelijks.... Het is grote vakantie dus nemen we wekelijks met een korreltje zon, strand en zeezout.

Als Kastelein van mijn speelherberg heb ik er enkele zeer intense weken opzitten.

Onlangs werd mijn terras na amper 2 maand goedgekeurd (hoe ik dat voor elkaar heb gekregen laat ik jullie nog wel eens zien ;-) ) dus moest ik nog snel een terrasje in elkaar flansen. Ik heb gekozen voor een karakteristiek terras. Zo eentje dat je niet snel ergens anders zal tegen komen.

Op en rond het terras werd al lustig gespeeld en niet alleen spelletjes.
Vorige week was het immers kermis in Zottegem en zoals de traditie het wil, worden er tijdens de kermis tal van optredens georganiseerd. Als 'new kid in town' wou ik natuurlijk niet onderdoen voor de andere kasteleins in het Zottegemse. Daarom besloot ik ook een optreden te organiseren maar ik ging het even net iets anders aanpakken.
Niets veel te groot podium en overdreven geluidsinstallatie en al zeker geen lichtinstallatie. Gewoon een optreden back to the roots, zoals een optreden hoort te zijn. Door het volk, tussen het volk en voor het volk. Geen 'blageurs' die enkel whiskey drinken en op kleur gesorteerde m&m's eisen maar stuk voor stuk prachtige mensen met karakter. De samensmelting van deze karakters was het summum op muzikaal vlak van deze kermis.

 U begrijpt ongetwijfeld dat een kastelein niet kan blijven spelen, daarom gaat kasteleintje er even tussen uit. Nu vrijdag geven we er eerst nog eens een goeie lap op tijdens onze 'back to school' spelavond  en dan is het eventjes 2 weken afkicken van het spelen. (Behalve dan de deelname aan het Vlaams Kampioenschap Kubben op zaterdag 2 september maar nadien gaat er de riem echt af).


Want al dat spelen is wel zeer leuk en amusant toch moet er soms nog eens gewerkt worden en met werken bedoel ik dan lijstjes maken. Stocklijstjes, inkooplijstjes, verkooplijstjes, lijstjes met lijstjes en ga zo maar door. Ik heb al even geoefend door een lijster in te lijsten maar zoals jullie zien is er nog werk aan de winkel. Daarom reken ik ook 2 weken om alles in orde te krijgen in plaats van de geplande 1 week.

Ik hoop jullie allen terug te mogen ontmoeten vanaf 19 september om er weer vollen bak te kunnen tegen aangaan. De kastelein is druk in gesprek met nog enkele leveranciers zodat we het aanbod weer nog wat kunnen uitbreiden en misschien kunnen jullie binnenkort ook bij ons terecht voor iets anders dan spelletjes.... maar dat mijn liefste meepletjes....dat is weer een ander verhaal.....