Specialist tot in de kist

  • Bericht auteur:
Sommigen onder ons hebben de term FLGS wel al eens zien voorbijkomen. De letters staan voor niets minder dan Friendly Local Game Shop, een beetje zoals de GVR in het gelijknamige boek van Roahl Dahl maar dan anders. Een letterlijke vertaling naar het Nederlands geeft ons Vriendelijke Lokale Spellen Winkel maar we spreken eigenlijk meer over de spellenspecialist om de hoek of De Spellekeswinkel.

Deze keer wil ik het hebben over waarom je beter bij De Spellekeswinkel te rade gaat in plaats van bij online sjacheraar met een zogezegde showroom, geheime genootschappen, grote ketens of multinationals.
Hoewel je FLGS beperkt zit door de omvang van het winkelpand, kan je er toch steeds een heel groot aanbod aan spellen vinden. Van vergeten klassiekers tot de nieuwste hypes. Zo kan je met een gerust hart thuis uitleggen dat je opnieuw naar je favoriete stekje moet omdat er heel wat nieuws is aangekomen.

Naast een leuk aanbod, staat de patron van dienst meestal ook in rechtstreeks contact met de uitgevers en soms zelfs enkele auteurs van uw favoriete spellen. Hierdoor kan hij u steeds met raad en daad bijstaan.

Toen ik net begon met ReuzeSpelPlezier kon je me ook wel tot het sjacheraar-type rekenen. Ik zat in mijn garage met enkele vrienden te spelen en verkocht spellen aan “vriendenprijsjes” maar al snel kwam ik er achter dat ik niet alleen een spelende dozenschuiver wou zijn maar een echte specialist met een echte winkel want With great power comes great responsibility.?

De branche staat of valt met de community die rond de winkel hangt zowel de spelfanaten als de moeder met haar kinderen, de die hard Magic Fan als de sporadische ganzebordspeler, iedereen is van tel.

Daarom is het misschien beter om over FLGC te spreken dan over FLGS, want Friendly Local Game Community dekt de lading volledig. Dankzij mijn FLGC ben ik erin geslaagd om te kunnen groeien. Door mijn vrienden, familie en trouwe klanten heb ik deze droom kunnen verwezenlijken.

Eens om de zoveel tijd misrekent de specialist zich bij het inkopen van enkele spellen waardoor er plaatsgebrek dreigt te komen in het stulpje van deze verstrooide handelaar. Een geluk bij een ongeluk want om snel plaats te maken voor een nieuwe lading kartonnen vertier wordt af en toe beslist om een stockverkoop te houden. Spellen die al een dagje ouder zijn of waarvan de specialist hem wat misrekent heeft, worden op die dagen aan de scherpste prijzen verkocht. Doorgaans wordt de grote verkoop georganiseerd tijdens de braderie of een opendeurdag.

Jammer genoeg kan momenteel de jaarlijkse braderie in Zottegem, die trouwens volledig in thema circus ging zijn, niet doorgaan. Een gemiddeld sjacheraar of leden van geheime genootschappen zouden op dat moment stilletjes in een hoekje gaan huilen maar wij bij ReuzeSpelPlezier niet. We mogen toch wel met eer en geweten zeggen dat wij de beste spellenspeciaalzaak zijn in de Vlaamse Ardennen. “Eigen lof stinkt” durven ze wel eens zeggen maar gelukkig hebben we daar geen last van op het internet. Dit wordt pas een probleem als de wonderen der techniek digitale geuren gaan produceren.

Wat ik eigenlijk wou zeggen voordat ik naar het onwelriekende padje van het eigen lof afweek is dat we bij ReuzeSpelPlezier steeds wel een oplossing vinden. Oplossingen vinden dat is ook weer zo een eigenschap die specialisten rijk zijn tov het allegaartje dozenschuivers van dienst.

De oplossing voor dit jaar: EEN ONLINE BRADERIE! In het weekend van zaterdag 27 en zondag 28 juni lanceren we onze eigenste echte braderie website. De site zal te bezoeken zijn vanaf zaterdag 27/06 om 10u ’s morgens en gaat onverbiddelijk terug offline op zondag 28/06 om 18u.